Hitta Jesus

Det är väldigt vanligt att vi människor går och funderar på mycket utan att egentligen stanna upp och reda ut våra frågor. Frågan är om vi funnit svar? Tex, finns det en Gud som ser oss och som bryr sig om oss som lever här, finns det en himmel efter döden, varför all denna ondska och död runt omkring oss, vad gjorde Jesus för skillnad, varför alla dessa olika religioner och varför ber folk till olika gudar?

Vi kan ju ösa hur mycket som helst ur frågekällan. Här kommer lite länkar från kända och okända som sökt, funnit och funderat.

Alpha logo

Det första klippet här nedan handlar om en Alphakurs vi har i Centrumkyrkan där vi berör just en del av dessa frågor. Alpha är för alla människor oavsett religion, bakgrund eller erfarenheter. Många miljoner människor runtom i världen har gått kursen. Kort förklarat innehåller kursen en kväll i veckan under 10 veckor och består av: God middag, föreläsning, gemensamt samtal där alla frågor är välkomna och erfarenheter utbyts. Varje kväll brukar blir en toppenkväll. I de andra klippen berättar några som du säkert känner igen sedan tidigare om sin väg till Gud.

Maila oss om du vill gå alphakurs nästa gång: info@centrumkyrkan.com

Bön är samtal med Gud
Gud ser ditt inre, och han fäster sig inte vid ditt ordval utan vid vad du innerst inne menar. Det följande är ett förslag till bön för att ta emot Jesus:

”Jesus, jag behöver Dig. Jag har gått min egen väg och har syndat mot Dig. Tack för att Du har dött och uppstått också för mig. Förlåt mina synder. Nu öppnar jag mitt hjärta och tar emot Dig som min Frälsare och Herre. Ta över ledningen av mitt liv. Gör mig sådan som Du vill att jag skall vara.”

Skulle du kunna tänka dig att be en sådan här bön? Vill du be nu? När du ber uppriktigt, så kommer Jesus in i ditt liv, precis som han har lovat.

Så klart behöver du mer vägledning om du tagit emot Jesus, eller blivit intresserad och känt längtan i ditt inre. Hör gärna av dig till oss om du vill ha någon att prata vidare med.