Bibelskola – Filipperbrevet 14, 18, 21 Mar 2021

Glädjen i Jesus är något djupare och bredare än endast känslan av att man vill le eller skratta. Det är en visshet om vänskap med Jesus, oavsett nuvarande omständigheter. Denna visshet kan påverka mitt sätt att se på vardagen, mig själv och andra. Här om dagen fick jag själv ett jobbigt besked som påverkade min vecka. Jag blev både ledsen och frustrerad. Men när jag gick från jobbet i fredags var det som om någon lyfte på locket i min
själ. Massor av dåliga känslor och tankar åkte ut och in kom nyfikenhet, hopp och förväntan på vad Gud skulle göra i den här situationen. Vissheten om att Jesus är med fick trycka undan andra känslor. Säkert har du varit med om liknande saker i ditt liv och ofta behöver vi påminna oss själva om vad vi är och har i Jesus

Filipperbrevet är sedd som den gladaste boken i Bibeln, trots att den är skriven från en fängelsecell. Dina omständigheter behöver inte styra din glädje.”

– Niklas Lorentzon

Nu planerar vi att läsa Filipperbrevet tillsammans. Du ser på nästa sida hur det ska gå till. Brevet är skrivet från en fängelsecell och räknas som Bibelns gladaste bok. Detta faktum borde göra oss nyfikna! Paulus och hans team delar med sig av nycklar till ett segrande liv med Jesus genom uppmaningar till vissa handlingar och beslut. “Stå fasta i Herren” “Gläd er i Herren”. Det blir en uppmaning att välja Jesus och hans verklighetsbeskrivning, perspektiv, i vardagen. Ordet “glädje” och “var glad” används sexton gånger i dessa fyra kapitel och Jesu titel “Kristus” femtio gånger. Så glädjen som inte är beroende av omständigheter finner vi i Kristus. Eller för att citera Paulus: “Jag vet hur det är att vara mätt, och jag vet hur det är att vara hungrig. Ibland har jag haft för mycket och ibland har jag haft lite. Allt klarar jag av tack vare honom som ger mig kraft.”

Staffanstorp 2021-03-08

Varma hälsningar
Niklas Lorentzon


Hur går undervisningen till?

Undervisningen kommer att kunna följas på Centrumkyrkans och Nya Centrumkyrkans
Facebook-sidor, samt på Teams. Om du är med via Teams kan du både lyssna till och delta i
samtalet som följer varje undervisningspass. Du ser Teams-länken här nedan.

Vi öppnar mötet 30 minuter innan så du hinner komma in och se så att allt fungera. Om du inte har Teams så kommer du första gången bli uppmanad att hämta programmet/appen. Det rekommenderas då upplevelsen blir bättre med appen jämfört med webbläsaren.

  • Söndagen 2021-03-14, Kl.11.00-13.00 – Niklas och Hanna L
  • Torsdagen 2021-03-18, Kl.19.00-21.00 – Niklas och Magnus
  • Söndagen 2021-03-21, Kl.11.00-13.00 – Niklas, Josefin och Hanna P

Undervisningen är nu AVSLUTAD
Till Nya Centrumkyrkans Facebook
Till Centrumkyrkans Facebook


Så gick Programet under veckan:

Niklas delar Söndagen 2021-03-14

Fil 1 : 1-26

Undervisningen inledes av Niklas Lorentzon, där han började tala utifrån den störta delen utan kapitlet i Filipperbrevet.

”Ett team av Anden” – Bakgrunden till Filipperbrevet, hjälpmedel (predikan av Niklas) –>

Hanna L delar Söndagen 2021-03-14

Fil 1 : 27 – 2 : 11

Därefter så tog Hanna Lindberg över och övergår ifrån första kapitlet med ämnet ”Kämpa för tron” till den andra kapitlet ”Genom ödmjukhet till upphöjelse”. Man läser om hur Paulus uppmanar filipperna att fortsätta kämpa för tron och att det är en nåd att lida för Kristus. Sedan diskuterade alla deltagarna i Teams om ”Hur kan man mer och mer formas av Jesus till att bli lik honom? / Hur lever vi med Jesus som vårt exempel? Som församling eller som individ?”

Länk Till Undervisningen –>

Niklas delar Torsdagen 2021-03-18

Fil 2 : 12-30

Den 18:de Mars från kl.19:00 – 20:36, började Niklas med att fortsätta leda oss igenom hela den andra kapitlet i Filipperbrevet. Man gick igenom om hur man som Kristi lärjungar kan tillsammans bli som ljus i världen och sprida Kristus kultur bland andra människor.

Frågor om ”Hur vi kan leva ut livet som Kristi lärjungar?” och ”vad/hur man tänker på att sända ut team till nya platser?” fick man diskutera om. Efter att man diskuterade och delade varandras erfarenheter och upplevelser avslutade man den andra kapitlet.

Kärnbibelns introduktion till Filipperbrevet

Magnus delar Torsdagen 2021-03-18

Fil 3 : 1-21

Efter den första delen av undervisningen så tog Magnus Edholm över och fördjupade sig hela den tredje kapitlet i Filipperbrevet. ”Rättfärdigheten genom tron”, ”Slutmålet”, ”Aposteln som föredöme” och frågor som ”Hur man ska tänka för att komma framåt så man inte hamnar i det förgångna?” fick alla deltagare på torsdags kvällen hänga med och diskutera och reflektera.

Länk Till Torsdags Undervisningen! →

Josefin delar Söndagen 2021-03-21

Fil 4 : 1-9

Söndagen den 21 Mars började Josefin undervisa utifrån den fjärde kapitlet från Filipperbrevet.

Hon talade om innehållsförteckning och rubriken ”Förmaningar”. Vad betyder egentligen att förmana? Att råda, varna, uppmana, tillrättavisa, lägga något på hjärtat eller varna någon som man har i sitt hjärta. Hur vi lever i en tystnadskultur, rädd att konfrontera, att man inte accepterar andra och världens alla tankar. Uppmaning är viktigt! Då man kan vara mer uppmärksam på konsekvenserna och se på sanningen! Bibeln är verkligen full utav sanningar och utmaningarna ger också goda ting i våra liv, som Andens frukter: GAL 5:22


Hanna P delar Söndagen 2021-03-21

Fil 4 : 10-23

Den allra sista delen utifrån Filippi så är det Hanna Philipson som delade och avslutade kapitel 4.

Att vara nöd i alla situationer, vad är egentligen hemligheten? När man läser om hur Paulus har gått genom i 2 KOR 11:23 f. till att läsa ifrån Filipperbrevet, så kan man börja undra om hur han egentligen kan vara tacksam eller nöjd trots under sina svåra livserfarenheter?

Glädje i alla omständigheter är lite av temat. Mycket pekar också egentligen på hur och vad Paulus verkligen värdesätter högt i sitt liv. Vi fick läsa om att Paulus mål och grundtanke i brevet är att främst uppmana sina bröder och syskon i Kristus att hålla Guds ord och nå andra människor med evangeliet.

Frågor som ”Varför gör du det du gör?”, ”Ära det Gud?”, ”Är evangeliet din drivkraft?”, ”På vilket sätt kan jag praktiskt lära känna Gud?” och ”Hur man kan bära med sig hela undervisningen i sitt liv som man har fått höra?” fick alla deltagare i Teams diskutera och fundera tillsammans över.

Länk Till Söndags Undervisningen 21/3 ->


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s